• icon

Blue Water Dokken Esbjerg

Byggeperiode: 2011-2012
Beliggende: Gl .Vardevej 62, 6700 Esbjerg
Areal: 7.000 m²
Bygherre: Esbjerg Kommune
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter A/S
Ingeniør: Orbicon A/S

 

Den gamle stadionhal i Esbjerg danner base for byens nye. Den velfungerende kælder er bibeholdt, mens toppen af den nye Blue Water Dokken er opdateret anno 2012. Renovering af det gamle, traditionsrige stadion beløber sig til 59 mio. kr.

Reelt er der tale om meget mere end en renovering af den gamle hal, idet det meste af Stadionhallen rives ned. Ydervæggene i kælderregionen er næsten det eneste, der bruges igen. Man har valgt at bibeholde kælderetagen fra den gamle hal som base og bygge en ny hal udenom. Kælderen har dog undergået en renovering. Der er blandt andet anlagt gulvvarme i omklædningsrummene, ligesom der er kommet nye installationer. Kælderen rummer udover omklædning til spillere og dommere, også lægerum, fysioterapi, motionsrum, klublokaler, depoter og vaskerum.

Udover kælderen er også de gamle betontribuner bevaret. Der er dog blevet plads til væsentligt flere tilskuere. Hvor der oprindeligt var 800 siddepladser, er der i dag gjort plads til knapt 3.000 siddende gæster. På kortsiderne er der installeret teleskoptribuner, så antallet af siddepladser kan justeres efter behov. Til koncerter kan 4.500 komme indenfor. 

c.c. contractor og Årstiderne Arkitekter står iøvrigt bag Hernings multiarena - Boxen. Erfaringerne fra Herning er anvendt i Esbjerg-projektet.

 

Tilbage til oversigten