• icon

SG Huset

Opført: 2012-2013
Beliggende: Ryttervej 70, 5700 Svendborg
Areal: 5.800 m²
Bygherre: Den selvej. institution SG Hallen
Arkitekt: C&W Arkitekter A/S
Ingeniør: Midtconsult P/S

  

SG-Huset er en integreret del af Svendborg Idrætscenter. SG-Huset er et unikt gymnastikcenter med intime bevægelsesrum og rå aktivitetsarealer med nedbyggede springgrave, trampoliner og traks samt svingtove, udspringsplatoer og klatrevægge m.m.

Området mellem de 3 haller er overdækket og indrettet som ankomst- og fordelingsområde. En særlig kvalitet er opnået ved, at ankomsten er udformet som et stort aktivitetslandskab, der indikerer dynamik og udfordring af vores motorik.

Det har været vigtigt for SG at designe et hus, hvor børn i den grad kan lege med deres krop og motorik med henblik på at eksperimentere med både kendte og ukendte bevægelsesformer. Og derfor er huset udformet med et utal af hoppe-springe, rulle, balancere, rotere, hænge, hæve, klatre aktiviteter, hvor man både arbejder med rummets horisontale og vertikale udformning.

En markant hovedindgang fører besøgende ind i en imponerende ankomsthal. Går man til højre, kommer man til den eksisterende idrætshal eller svømmeland. Går man venstre, kommer man til det nye 5.200 kvm store gymnastikhus, der rummer faciliteter, der imødekomme ethvert ønske om at dyrke gymnastik, hvad enten det er på motions- eller eliteplan.

Hele huset er bygget i betonelementer. De store betonelementer giver hele huset et både robust og rustikt udtryk. For at sikre en god akustik er der benyttet troldtektplader både som loftbeklædning og mange steder som paneler på væggene, specielt i de store rum, der strækker sig i hele husets højde.

Et behageligt indeklima bliver sikret ved installation af strålevarme.

Udenfor er et spetakulært skater- og parkourareal, hvor der er mulighed for at udfolde sig.

 

Tilbage til oversigten