• icon

SMC Biler Esbjerg

Opført: 2007 
Beliggende: Skagerrakvej 4, 6700 Esbjerg 
Areal: 5.100m²
Bygherre: SMC-Biler Esbjerg A/S 
Arkitekt:
c.c.contractor tegnestuen a/s
 
Ingeniør: DAR - Dansk Autobranche Rådgivning

 

SMC-Biler A/S i Esbjerg har fået et fremadstræbende og gennemsigtigt bilhus, der giver masser af rum til kunden.

Her er der et hus, der vil fortælle en historie, en butik i large-scale, der vil vise frem, et bilhus med selvtillid, der strunkt træder i karakter på Skagerrakvej i Esbjergs industrikvarte

To bilhuse i et
Fra mere beskedne faciliteter er SMC i Esbjerg kommet i den absolutte superliga, når det gælder om at fremtræde som moderne bilhus med masser af plads – såvel til biler som til kunder.

Der er faktisk tale om to bilhuse i ét hus, for Volkswagen og Skoda har hver deres udstilling med egen indgang og egne salgsfolk, adskilt af et område med indlevering. Som en forlængelse af bygningen er der endnu et udstillingslokale med et større udvalg af nyere, brugte biler.

Der er tale om en massivt gennemsigtigt hus med store glasfacader, hvor kasseprofilerne er eta-profiler, leveret og monteret af eiler thomsen alufacader, mens de oplukkelige profiler er Schüco-profiler, S65. Facaden har fået en særlig dynamisk effekt ved at være opført med en hældning på 10 grader udad, hvilket giver en skarp signatur i udtrykket. Endelig er der som kronen på værket etableret en udkraget solafskærmning fra kanten af taget, som er med til at taget det værste af sollyset.

Større kapacitet
En del af facaden er opført i teglstenselementer, Hairon sinusplader i den særlige SMC-gule farve, monteret af ATL Montage ApS i Herning, der netop har sin kompetence inden for opsætning af facader i stål og tegl.

Kundeområderne er blevet meget større, og der er opsat 19 lifte i servicehalle, som giver en større kapacitet. Bilhuset råder således også over egen vaskehal, ligesom der er mulighed for natservice på værkstedet.

Tilbage til oversigten