• icon

Egtved Svømmehal

Byggeperiode: April 2018 - ultimo 2019
Beliggende: Hjelmerupvej 13, 6040 Egtved
Areal:  m2
Bygherre: Vejle Kommune
Arkitekt: GPP Arkitekter
Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen 

 

Opførelse af ny tilbygning med 6 baner á 25 meter bassin med udspring fra 1 m vippe og 3 m vippe og et børnebassin. Derudover skal etableres omklædning på samme niveau som vandspejl er placeret på, samt omklædningsforhold med sauna i henholdsvis dame – og herreomklædning. Den nye svømmehal skal sammenbygges med det nuværende idræts- og multicenter i Egtved.

25 meter konkurrencebassin
Der etableres et 25 meter konkurrencebassin med 6 baner og udspring fra 3 m og 1 m vippe. Vanddybden er på min. 3.8 meter i udspring og 1,2 m i vendegavl af basin. Banetove, startskamler og markeringer af svømmebaner overholder FINA standard.

Børnebassin
Der etableres et 6 x 12,5 meter børnebassin med en vanddybde fra 0,9 m til 0,6 m og en vandtemperatur på 30-32°C. Bunden fremstår med en skibskrog udformning.

Bassinrummet
Rummet er indrettet harmonisk og med god overskuelighed. Bassinerne placeret i niveau, som er tæt på det omliggende terræn.

I ankomsten til bassinrummet er der god plads, og der er plads til at samle hold til fælles info og også til holdtræning i et opholds-og aktivitetsområde.

Nærmest omklædning ligger varmtvandsbassinet. Der er god plads omkring bassinet således at leg kan foregå både i vandet og ovenfor vandet. Samtidig kan opholdsområdet anvendes i forbindelse med babysvømning mv.

Mod syd ligger sportsbassinnet som er dimensioneret for konkurrencesvømning, med vipper mod syd. Det er således muligt at følge med i springaktiviteter udefra forpladsen, og livet i bygningen bliver synligt.

Langs begge facader etableres gennemgående bænk for tilskuere/forældre som er med til svømning. Bænken anvendes ligeledes til ventilation af rummet. Centralt i rummet etableres livredder- og førstehjælpsområde.

Materialer
Facader veksler mellem lukkede vægge og store glaspartier, og beklædes med sinusplader. De bærende bjælker udføres i limtræ og spænder på tværs af bassinet. Loftet i svømmehallen udføres i træbeton for at give et behageligt akustisk indeklima og væggene udføres i en lys beton.

 

Tilbage til oversigten