• icon

MCH Messecenter Herning

Byggeperiode: Januar 2017 - Maj 2018
Beliggende: Vardevej 1, 7400 Herning
Areal: m2
Bygherre: MCH Messecenter Herning
Arkitekt: CUBO Arkitekter A/S
Wayfinding: Triagonal A/S
Ingeniør: Midtconsult P/S
 

Transformationen af MCH blev planlagt for at forbedre faciliteterne til messecentret. Forbedringerne består af en ny varegård og en ny ankomstbygning med plads til 3.000 personer til Jyske Bank Boxen. Ligeledes indeholder projektet en række forbindelsesbygninger mellem eksisterende faciliteter og en hel ny forplads med cirkulær parkering og bedre håndtering af ankomst og frakørsel for gående, biler og busser.

Ankomstbygningen skal give bedre muligheder for events, midlertidigt ophold, servering og visitering inden adgang gives til Boxen. Den specielle forbygning består af 12 m høje facader med 4 m glas i bunden og 8 m texlon foliefacader foroven. Inde i bygningen er placeret et stort møbel som indeholder toiletter og teknik samt en VIP restaurant på toppen af møblet på 2 sal. Restauranten har forbindelse til køkken og restaurant i Boxen via brokonstruktioner.

Udenfor er der skabt en flot ankomstplads med hurtig af- og pålæsning for biler og busser. Pladsen kan inddrages til koncerter og opstilles til at håndtere de forskellige scenarier, som kan forekomme grundet de mangeartede arrangementer, der afvikles ved messecentret. På den måde kan der ”skrues op og ned” for brugen af VIP pladser, handicappladser, af- og pålæsningsfaciliteter, samt ankomst for taxi og busser. Ligeledes kan pladsen håndtere større lastvognstog ved afvikling af messer. Pladsen er desuden terrorsikret.

På ankomstbygningen vil texlon facader kunne bruges til projektering af reklamer og markedsføring for aktiviteter. Der vil være en lyssætning som kan skifte farve og en lyssætning i terræn, som giver bedre wayfinding.

EFTE folie
Ankomstbygning udføres med ca. 2.000 m2 4-lags EFTE-foliefacade. c.c. contractor forestår den primære kontakt til leverandøren, Vector-foiltec og tekniske bearbejdning. 

 

Tilbage til oversigten