• icon

Trygfondens Familiehus Hammel

Byggeperiode: Februar - August 2018
Beliggende: Urbakkevej 6, 8450 Hammel
Areal: 800 m2
Bygherre: Region Midtjylland
Arkitekt: Cubo Arkitekter A/S
Ingeniør: Midtconsult P/S

 

Totalentreprisen omfatter projektering og opførelse af ca. 800 m² stort ”familiehus” med plas til 8 familier i relation til Neurocenter Hammel. Opgaven omfatter bygning og udearealer.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter genoptræner børn og unge. Stedet yder forskningsbaseret, højt specialiseret genoptræning og behandling af børn og unge med erhvervet hjerneskade.

Huset er på boligplanet logisk organiseret med de 8 værelser mod øst og vest, let tilbagetrukket fra fællesfaciliteter som legerum, opholdsareal, køkken og vaskeri, der er organiseret i husets midterzone. For at skabe den nødvendige plads til 8 familier og hjælpere, og samtidig disponere rolige miljøer, har det været logisk at etablere et plankoncept med et indre gårdrum, hvoromkring boligerne er organiseret. Den koncentrerede atriumbygning er således helt speciel og i kontrast til de meget lige og lange gange man finder på den anden side af gaden. Atriumgårdrummet er husets nære og beskyttede uderum til fælles leg og ophold.

Fællesområdet der rummer køkken alrummet er indrettet som et stort sammenhængende rum, hvor de forskellige funktioner er inddelt i tre spisezoner med tilhørende køkken-ø og afgrænset af skabsvæg indeholdende køle- og fryseskabe, ovn og komfur og øvrige hjælpefunktioner.

Fra opholdsstuerne, der i husets sydlige afsnit er placeret som en transparent zone med visuel- og fysisk kontakt til både atriet og husets store sydvendte terrasse, er der god mulighed for at holde øje med de legende børn. Den overdækkede terrasse mod syd er et stort tilskud husets øvrige fællesfaciliteter.

Lejlighedstyper
Hver lejlighed indeholdende entré, bad, soveværelse og et stort opholdsrum med udsigt og adgang til naturen i form at terrasse.

Lejlighederne på hhv. 25 og 30 m2 har lofter i træbeton i opholdsrummet, hvilket bidrager til en god akustik. I indgangs- og badeværelseszonen nedstroppes loftet for skjult føring af ventilation. Toiletter er disponeret ens i de to værelsestyper med optimal udnyttelse af rummet. Boligerne har mobile vægge af tekstiler, som kan stilles på gulvet.

 

 

Tilbage til oversigten