• icon

Nyt firmadomicil til Heden og Fjorden

Opført: 2007
Beliggende: Birk Centerpark 24, Herning
Areal: 6.000 m²
Bygherre: Heden og Fjorden
Arkitekt: Steven Holl / Kjær & Richter A/S
Ingeniør: Niras

 

Bag Heden & Fjorden står en række landboforeninger i det midt- og vestjyske område, der tidligere havde rådgivningskontorer spredt ud over landsdelen. Dels for at samle ressourcerne og koncentrere sig om færre lokationer, dels for at styrke det faglige miljø blev rådgivningen og de godt 200 medarbejdere samlet på to store centre i henholdsvis Birk ved Herning og Nupark ved Holstebro.
Med placeringen i Birk er Heden & Fjorden blevet en integreret del af det unikke erhverv-uddannelse-kultur-miljø i Birk, der blandt andet er hædret med Byplanprisen. Derfor er bygningsmasse og omgivelser nøje afstemt med omgivelserne, og arkitekt har været Steven Holl (arkitektfirmaet bag kunstmuseet Heart ved siden af) i samarbejde med Kjær & Richter.
Det funktionelle byggeri med blandt andet fleksible og flytbare vægge og en indretning, der i øvrigt kan tilpasses fremtidige behov og ønsker, er udformet i samarbejdet med medarbejderne. I bygningens centrum er der visuel kontakt igennem alle tre etager, hvilket giver lys, luft og albuerum. Fra kontorer og mødelokaler er der flot udsigt til de andre spændende byggerier i Birk.
Tilbage til oversigten