• icon

Bestseller Brande, Jack & Jones Selected

Byggeperiode: November 2013 - September 2014
Beliggende: Fredskovvej, 7330 Brande
Areal: 15.000 m2
Bygherre: Bestseller A/S
Arkitekt: Arkitec A/S
Ingeniør: Midtconsult P/S 

 

Transformationen af Bestsellers lagerbygning 10 og 11 fra 2001 til et moderne kontorhus/administration til branded Seleceted har været en fantastisk spændende opgave.

Den enorme træbeklædte lagerhal huser i dag ca. 300 medarbejdere i stedet for tusindvis af papkasser, hvilket naturligvis har krævet en gennemtænkt bearbejdning under hensyntagen til den oprindelige arkitektur. I dag rummer bygningen kontor, salg, showroom m.v.

Designet, der er skabt gennem tæt dialog med bygherren, er enkelt, råt og stilrent med egetræsgulve og sortmalet lærkebeklædning, som giver varme blandt stål, beton og glas. Facaderne er tilført store skår der giver et godt dagslysniveau til den indskudte 1. sal, hvorved arbejdspladserne under det enorme tag er mindst ligeså gode som i stueplanet. I bygningens centrale hovedfærdselsåre er der åbent mellem etagerne, så det indirekte lys fra ovenlysvinduerne også kommer stueplanet til gode.

Udearealerne er formgivet i samarbejde med Bestsellers hollandske landskabsarkitekt Chris Willem Slager og har resulteret i smukke grønne udkik fra arbejdspladserne.

Bygningen på ca. 15.000 m² i 2 plan udføres energioptimeret (BR10) med luft/vand varmepumpeanlæg suppleret med gaskedel til spidsbelastninger.

Varmepumpen er p.t. landets største og med sine 2,5 ton, 4.5 m længde og 2,20 m i højden, hører varmepumpen til sværvægtsklassen og reducerer i høj grad CO2 udledningen. Pumpen har en varmeydelse på 270 kw og dækker ca. 80° af varmebehovet.

 

Tilbage til oversigten