• icon

Herning Gymnasium

Byggeperiode: 2012-2013
Beliggende: H. P. Hansensvej 8, 7400 Herning
Areal: 5.400 m²
Bygherre: Herning Gymnasium
Arkitekt: CUBO Arkitetker A/S
Ingeniør: Midtconsult P/S

 

Herning Gymnasium består af to undervisningsfløje koblet sammen af en bygning indeholdende mediatek, kantine og festsal, samt en idrætshal.

Den nye tilbygning består af et sydligt og et nordligt byggefelt. På det sydlige byggefelt forlænges de to undervisningsfløje og bindes sammen, så man få en sluttet form. Funktionen disponeres ud fra placeringen af de eksisterende funktioner. Den irregulære kantede form danner forskelllige rummelige sammehænge og oplevelser, fra det lille intime studieområde til det mere spetakulære højtloftede samlingsrum med balkoner, hvorfra der er frit udsyn til større arrangementer i agoraen.

På det nordlige byggefelt bygges rundt om den eksisterende idrætshal. Som eksempel placeres de nye musikøvelokaler i tæt tilknytning til de eksisterende musiklokaler. Det nye dramatiklokale placeres op ad den eksisternde festsal og scene, for at opfylde ønsket om direkte adgang til de eksist. sminkerum. Hallen får herved et tiltrængt arkitektonisk løft og med forlængelsen er der mulighed for at benytte bevælgelsesrummet som scene ved store opsætninger, og have publikum placeret i hallen.

 

 

Tilbage til oversigten