1. spadestik på nyt campus Køge

Del på LinkedIn
11.06.2019 . Spadestik

Borgmesteren, rektor og bestyrelsesformanden tog i fællesskab det første spadestik til den nye bygning.

”Det glæder mig, hver gang jeg cykler herud på Campus Køge, at der er sket noget nyt. I dag er det Zealand, der påbegynder sit nybyggeri og det passer godt ind i en fælles ambition om uddannelse til alle. Uanset hvad uddannelsen hedder, er det vigtigt, at alle tager en uddannelse efter endt ungdomsuddannelse. Med god offentlig transport, flere typer uddannelser samt ikke mindst studieboliger, er vi med Campus Køge ved – i fællesskab – at gøre det endnu mere attraktivt for de unge at uddanne sig og bo i Køge,” sagde kommunens borgmester, Marie Stærke til de godt 60 gæster på den centralt placerede byggegrund i Køges store campusområde.

Strategien gavner regionens studerende
“Zealand har en strategi og en ambition om at udbyde vores uddannelser i fem byer i Region Sjælland, samt at vi vil bo på én adresse i hver af de fem byer. Alt sammen for at sikre uddannelse tæt på erhvervslivet og tæt på de unge, hvor de bor. Zealand bor nu én adresse i de fire byer Næstved, Nykøbing F., Slagelse og Roskilde, og nu kommer turen til Køge, hvor vi samler uddannelserne og rektoratet i den nye bygning. Det glæder mig meget, da vores erhvervsrettede og meget praksisnære uddannelser passer godt til Køges virksomheder. Min erfaring er, at de erhvervsakademiuddannede unge binder virksomhederne sammen – de udgør et fagligt bindeled mellem akademikere og håndværkere. De har det bedste fra begge dele med i værktøjskassen,” sagde Susanne Lundvald, bestyrelsesformand for Zealand.

En udfordrende grund
Entreprenøren C.C. Contractor skal stå for selve opførelsen af den ca. 4.500 m2 nye bygning.  Projektchef Claus Minds gav det første spadestik disse ord med på vejen: ”Vi bygger i øjeblikket seks forskellige skolebygninger, så vi kender uddannelsesverdenen godt. Der er altid en lille spidsfindighed ved et nyt byggeri. I Zealands tilfælde er det, at grunden har en ret stejl hældning, men det tager vi med et smil og som en spændende udfordring.”

Fra skurvogne til egen bygning
“Jeg har været med fra starten af, da erhvervsakademiet boede i noget nær en skurvogn. Sidan da har vi boet godt til leje i nogle af Køge Handelsskoles bygninger, og nu er turen så endelig kommet til, at vi får vores egen flotte bygning her på Campus Køge – og det glæder vi os til!” – sagde Ulla Skaarup, rektor for Zealand.

Zealand – Sjællands Erhvervsakademis nye afdeling slår dørene op til studiestart i det tidlige efterår 2020. Bygningen bliver på 3 etager, fordelt over 4500 m2 og skal udgøre de daglige rammer for studerende, undervisere og Zealands administrative afdelinger i rektoratet.

keyboard_arrow_up