Indvielsesfest for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

Del på LinkedIn
10.03.2022 . INDVIELSE

Den 10. marts var en festdag på H.C. Ørsted Gymnasium, hvor gymnasiet officielt blev indviet.

I februar 2019 tog TEC det første spadestik til H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, og den 4. januar i år kunne elever og undervisere endelig flytte ind i det 8.000 kvadratmeter store gymnasium.

Torsdag kunne indbudte gæster så også få lov til at tage det nye byggeri i øjesyn. Og mens eleverne færdedes hjemmevant i de nye rammer, mens de fortalte og viste rundt, så var gæsterne åbenlyst imponerede over det flotte resultat.

Indvielsen blev markeret med en række taler om det markante byggeri og vejen hertil. Bl.a. Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani, der lykønskede elever og lærere med det nye gymnasium og fremhævede det store privilegium, det er, at få lov til at uddanne sig og gå i skole i trygge rammer, set i lyset af den nuværende krig i Ukraine.

H.K.H.Kronprins Frederik fik hjælp til at klippe det røde bånd af sin navnebror Frederik, der er formand for gymnasiets elevråd. Han havde også fået til opgave at vise Kronprinsen rundt på gymnasiet: Blandt andet kunne han i et af skolens laboratorier se og tale med en gruppe elever, der var i gang med at lave forsøg.

Rundvisningen sluttede i den store forhal, hvor H.K.H. Kronprins Frederik fik overrakt en gave fra gymnasiet. En skulptur, der viser nogle af gymnasiets fag udført af smed Jane Marion, der er ansat på TEC. Eleverne havde også sørget for en gave. Det var en kasse med fem øl brygget af eleverne i samarbejde med Nørrebro Bryghus i forbindelse med 150-året for HCØ.

HCØ's kommunikationsafdeling har lavet et kort sammendrag af optagelserne fra indvielsen.

De kan ses her.

 

keyboard_arrow_up