Nomineret til Årets byggeri 2022

Del på LinkedIn
05.12.2022 . NOMINERING

Årets Byggeri er den bredeste og mest alsidige pris i byggebranchen.

En national hæderspris, som hvert år i december tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning.

Prisen er stiftet af Magasinet Byggeri og har været uddelt siden 1997

Dommerpanelset bag prisen Årets byggeri har udpeget de bygninger, som, de mener, vil få størst samfundsmæssig betydning i 2022. Nogle udmærker sig rent æstetisk, nogle bæredygtigt, nogle socialt, men alle ved, at holdene bag har arbejdet dygtigt.

I kategorien ÅBEN er Den nye kræftrådgivning ved Aarhus Universitetshospital nomineret.

Den nye kræftrådgivning ved Aarhus Universitetshopsital ligger mellem hospitalet go de omkringliggende gørnne marker i Skejby. Bygningen er den del af af Kræftens Bekæmpelses strategi om at være til til stede med rådgivning til kræftpatiener og pårørende tæt på landets kræftbehandlende hospitaler. En undersøgelse viser nemlig, at det er vigtigt, at man kan gå direkte fra sygehus og ind i et rum, der skaber tryghed og ro, og hvor man kan få rådgivning, gå til motion eller møder andr ei samme situation. Her skiller stedet sig ud fra hospitalsarkitekturen med lyse og hjemlige fællesarealer, store glaspartier med udsigt til skov og grønne marker og smuk nyfortolkning af det danske længehus.

Areal: 1.100 m2. Arkitekt: Claus Pryds Arkitekter. Bygherre: Kræftens Bekæmpelse. Entreprenør: c.c. contractor.

 

 

keyboard_arrow_up