Nu starter byggeriet af 8.000 kvm stor udvidelse af Kolding Storcenter

Del på LinkedIn
07.03.2023 . 1. SPADESTIK

Tirsdag eftermiddag kunne Danske Shoppingcentre, som står bag Kolding Storcenter, tage de første spadestik til det, der skal blive til en 8.000 kvadratmeter stor udvidelse af centret, som skal byde velkommen til yderligere to nye lejere, bolighuset Ilva og legekæden, Leos Legeland.

- Jeg har set frem til det her ganske længe; at vi kunne tage første spadestik til udvidelsen af Kolding Storcenter, som kan være med til at skabe endnu flere oplevelser og minder for de handlende, lød det blandt andet fra Jesper Faurholdt, som er administrerende direktør i Danske Shoppingcentre i hans tale ved seancen.

Færdig næste forår
Kort forinden havde han sammen med borgmester Knud Erik Langhoff og Jørn From, som er direktør i c.c. contractor, taget de første spadestik til byggeriet, som dog imidlertid er tyvstartet en smule.

Man er nemlig allerede begyndt at grave ved parkeringspladsen længst væk fra centret og ud imod Skovvangen. Efter påske rykker man så gradvist tættere på centret, inden man omkring sommerferien også går i gang i kælderen under centret. Her skal der lægges om på diverse ledninger, som i dag blandt andet giver strøm og varme til bygningen.

I løbet af efteråret og omkring juletid går man for alvor i gang ved indgangspartiet, inden man omkring marts 2024 gerne skulle være færdig og overrække nøglerne til de nye lejere.

Selvom processen kan lyde kompliceret, så forsikrer Jørn From imidlertid, at man bygger med mindst mulig gene for centrets mange handlende.

- Vi har erfaring med lignende byggerier, og vi har gjort det før, så mon ikke det også lader sig gøre denne gang, sagde Jørn From.

keyboard_arrow_up