Rejsegilde for kræftrådgivning i Skejby

Del på LinkedIn
08.06.2021 . REJSEGILDE

Torsdag den 3. juni blev der holdt rejsegilde for Kræftens Bekæmpelses nye rådgivningshus tæt på Aarhus Universitetshospital.

Torsdag ved middagstid var kransen rejst på Kræftens Bekæmpelses nye hus for kræftrådgivning, som er flyttet op nær Aarhus Universitetshospital. Det 1.000 kvm store hus skal overtage som kræftrådgivningscenter for Kræftens Bekæmpelses lokaler i Peter Sabroes Gade tæt på det gamle kommunesygehus. 

Huset vil lægge lokaler til mange af de 100.000 gratis kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse foretager landet over hvert år. Derudover vil det fungere som et frirum for patienter og pårørende. 

Flere aktiviteter
Rådgivningscenteret skal også have fællesarealer, et børneområde, motions- og aktivitetsrum og vil være et sted, hvor patienter og pårørende vil kunne drikke en kop kaffe eller læse en avis.

Ud over rådgivningstilbuddene til patienter og pårørende, kommer hospitalets træningstilbud ’Krop og Kræft’ til kræftpatienter i kemobehandling til at ligge i huset. Huset indbyder også til, at hospitalets ansatte kan have deres gang i huset, og at samarbejdet omkring kræftsagen bliver endnu tættere.

Arkitektur
Den nye kræftrådgivnings arkitektur er en nyfortolkning af den klassiske længegård. Det 1.000 m2 store hus vil have lyse fællesarealer, plads til fordybelse og samtale, et børneområde, motions- og aktivitetsrum mv.

I det nye hus vil man blive mødt af lyse og hjemlige fællesarealer, store glaspartier med udsigt til skov og grønne marker, kreative værksteder, et børneområde, et træningsrum og et større multifunktionelt lokale.

Huset vil efter planerne stå færdigt i udgangen af 2021.

keyboard_arrow_up