Rejsegilde på ikonisk byggeri i Herning

Del på LinkedIn
04.06.2024 . REJSEGILDE

Det gode håndværk - og ikke mindst håndværkerne - blev hyldet, da der tirsdag var rejsegilde for det nye Håndværkerkollegium i Herning. Et byggeri til cirka 300 millioner kroner, hvor 84 håndværkerlærlinge kan bo i forbindelse med deres skoletid.

På talerstolen var Kristian May, direktør for fonden for Håndværkerkollegier, som roste håndværkernes indsats med at bygge et kollegium, som vil inspirere beboerne til at levere sublimt håndværk i fremtiden.

Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, nabo til kollegiet, glædede sig over at området får et exceptionelt læringsmiljø. Også arkitekt Thomas Jørgensen Fra Arkitektfirmaet Dorte Mandrup roste håndværkerne for at føre ideerne så smukt ud i livet.

c.c. contractor er totalentreprenør på projektet og projektchef Claus Minds kunne i sin tale berette om, at Håndværkskollegiet bliver noget helt særligt. Detaljerne er jo overalt – der er ikke to bjælker eller søjler der er ens. Normalt bruger man stål og gips til vægge, men her er 70 centimeter tykt træ. Der er ingen standardløsninger, men overalt smukke detaljer - som eksempelvis at små propper af træ skjuler de steder, hvor man har lavet beslag for at sætte træet sammen.

Herefter åbnede pølsevognen ved rejsegildet.

keyboard_arrow_up