keyboard_arrow_down

Modtaget følgende pris:
Arkitekturpris 2013.

Opførelse af forsyningsvirksomhed, indeholdende genbrugsplads, genbrugsbutik, administration og Arwos Vand. Et sted, der kombinerer bæredygtighed med teknologisk innovation og arkitektonisk udtryk.

Projektet består af 7 bygninger på i alt 2.100 m². Bygningstyperne varier fra butik, garager, værksteder, lager og vaskehal, til kundecenter og administrationshus. Endvidere kan nævnes, at projektet indeholder et unikt afvandingssystem, hvor al overfladevandet via kanaler bliver ledt til en nedsivningsanlæg.

Placeringen af afdelingerne i Arwos Landsbyen er helt bevidst. I Arwos håndteres affald og genbrug, prduceres drikkevand og rensning af spildevand. Derfor er genbrugspladsen, genbrugsbutikken og Arwos Vand placeret først, fordi det er kerneforretningen og her, der kommer flest besøgende.

Bygningsmassen er modulært tænkt med rammekonstruktioner i henholdsvis stål og limtræ, som det styrend modulbærende element. Herudover består klimaskærm og kompletterende bygningsdele fortrinsvis af et gennemgående materialevalg, der består af træ, beton, polycarbonat, glas og tagpap, for at sikre et sammehængende udtryk.

Byggeperiode

2011 - 2013

Adresse

Forsyningsvej 2, 6200 Aabenraa

Areal

2.100 m² fordelt i 7 bygninger

Arkitekt

Fridbjørg Arkitekter og AART

Ingeniør

Alectia

Bygherre

Arwos

Arwos
Arwos
Arwos
Arwos
Arwos
Arwos
Arwos
Arwos
Arwos
Arwos
Arwos
keyboard_arrow_up