keyboard_arrow_down

Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Del på LinkedIn

26. juni 2014 blev første spadestik taget til udvidelsen af museet. Udvidelsen former sig som en forbindelsesgang mellem den eksisterende museumsbygning og Angligården og tilfører museet nye udstillingsarealer, opmagasinering og et filmrum. Med udvidelsen skabes en fysisk forbindelse med Angligården, hvor man finder Carl- Henning Pedersens kæmpemæssige udsmykning ”Fantasiens leg om livets hjul”.

Hele tilbygningen ligger under jorden, og det eneste, der er synligt, er et 15 meter langt vindue i græsplænen, som skaffer dagslys til de nye udstillingsarealer.

Nybygning
Projektet omfatter ca. 704 m2 nybygning under terræn, samt sammenbygning med eksisterende museum og Angligården. Nybygningen indeholder 2 nye udstillingssale, filmrum, toiletter, tekøkken, magasin, teknikrum og depot. Der er etableret flugtvejstrappe til terræn.
Eneste synlige facade er et ovenlys i plan med græsplænen.
I udstillingssale, magasin og filmrum er etableret klimaanlæg.

Eksisterende museum
Teknikrum er flyttet, og der er opbygget ny trappe og HC-lift, som overgang til nybygningens lavere gulvkote. Filmrum er nedlagt og åbning mod udstillingssal er tilmuret. Døre til magasiner er opgraderet til brandkvalitet.

Angligården
Nedbrydning og renovering for indbygning af ny trappe og HC-lift.

Byggeperiode

2015

Adresse

Birk Centerpark 1, Herning

Areal

700 m²

Arkitekt

C.F. Møller

Ingeniør

Orbicon

Bygherre

Herning Kommune og Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
keyboard_arrow_up