keyboard_arrow_down

Christians Have Plejecenter

Del på LinkedIn

Projektet omfatter 30 nye plejeboliger à 65 m2 og 24 nye rehabiliteringsboliger à 39 m2 med tilhørende servicearealer og udearealer.

Den nye bygning placeres nord for de to eksisterende fløje, som en naturlig og velintegreret forlængelse af det eksisterende. Bygningen formes som et U. Bygningen skaber sammen med de eksisterende to fløje et demensvenligt lukket gårdhaverum, hvor imod de fællesopholdsrum hovedsagligt placeres. Boligerne placeres hovedsageligt den modsatte vej med udsigt til den lidt mere vilde grønne natur. Bygningen bindes sammen med de eksisterende fløje på første og anden sal, hvilket vil sikre at medarbejderne kan komme rundt til flere beboere på samme etage, med fokus på effektive arbejdsgange og minimering af spildtid. Rehabiliteringsboligerne placeres i stuen og plejeboliger på første og anden sal. Plejeboligerne har direkte og niveaufri adgang til store sydvendte altaner fra både spise- og opholdsstue. En centralt placeret elevator giver nem adgang til demenshaven. I indgangspartiet er en stor træningstrappe placeret der binder alle etagerne sammen og kan bruges af alle.

Demensvenlige boliger
For at skabe mere overskuelige fællesskaber for demente beboere, udformes den nye bygning med to mindre bogrupper på hver etage med henholdsvis syv og otte boliger i hver bogruppe. Gangarealer minimeres og hver bogruppe placeres omkring et fælles opholdsrum, hvilket vil opfordre demente beboere til at tage del i fællesskaberne. Plejeboliger er udformet således de er meget rummelige og nemme at indrette med beboernes egne møbler.

Aktive uderum til demente
En smukt slynget sti giver adgang fra parkeringspladsen mod Niels Juels Allé til den nye etape. Når man kommer hen til den nye etape skal man igennem en demenssikret låge, som giver adgang til den skærmede demenssikrede have. Der er forskellige taktile overflader på stierne, der leder rundt i sansehaven som loops hvor man kan vælge forskellige rundture. Der er et orangeri og en køkkenhave.

Parkering
Der placeres 30 parkeringspladser i forlængelse af de eksisterende pladser. Derudover udlægges plads til yderligere 30 parkeringspladser inden for lokalplanens byggefelt.

Byggeperiode

August 2017 - November 2018

Adresse

Christians Torv 124, 2680 Solrød Strand

Areal

30 plejeboliger á 65 m2 + 24 rehabiliteringsboliger á 39 m2

Arkitekt

Force4 Architects

Ingeniør

Sweco Danmark

Bygherre

Solrød Kommune

Christians Have Plejecenter
Christians Have Plejecenter
Christians Have Plejecenter
Christians Have Plejecenter
keyboard_arrow_up