keyboard_arrow_down

Dansens Teater

Del på LinkedIn

Bygningens oprindelige sigte var at danne baggrund for et balletkompagnis base. Et stort, råt og multifunktionelt hus med muligheder for forskellige typer af forestillinger. Hvor indholdet måtte bestemme indretning og ikke omvendt.

c.c. contractor har i totalentreprise opført bygningen, der i dag under navnet Boxen indgår som en del af Musikteatret Holstebro. Den store fladgulvssal, de sorte vægge og den store loftshøjde gør rummet anvendeligt til koncerter, musikteater, dans og events. Til stående såvel som siddende arrangementer. Her er rammer og faciliteter, også til de begivenheder, man måske ikke kan forestille sig i dag.

Kom ud af røret og ind i boksen. Sådan foregår det rent bogstaveligt, når et forventningsfuldt hjemmepublikum bevæger sig ind for at opleve Peter Schaufuss Balletten. Røret, et stykke rødlakeret vindmølletårn, danner adgangskorridor fra foyeren, som Dansens Teater deler med Musikteatret Holstebro. Boksen samler balletkompagniets teatersal, serveringsområde, øvelokaler, omklædning og administration i en beton- og stålbåret bygning, der måler 40x40 m i grundplan og rager 20 m i vejret.

I Dansens Teater i Holstebro kan alt ske. Forstået på den måde, at teatersalen indvendigt også er en nøgen kasse, hvori scene, siddepladser, kulisser og effekter ved hjælp af en skinnekørende kran kan bygges op, alt efter forestillingens idé og koreografi. Sådan har eneren Peter Schaufuss villet have det. Balletmesteren har selv tegnet huset med arkitektbistand, og han står som bygherre for udvendig kobberbeklædning, gulvbelægninger, inventar, it og effektbelysning, som alt sammen vil blive installeret og kørt ind i løbet af efteråret.

Byggeperiode

2006

Adresse

Holstebro

Areal

4.000 m²

Arkitekt

Peter Schaufuss i samarbejde med S.E.R.T Arkitekter

Ingeniør

Bent Moesby A/S

Bygherre

Peter Schaufuss Balletten

Dansens Teater
Dansens Teater
keyboard_arrow_up