keyboard_arrow_down

Element Metech

Del på LinkedIn

Opførelse af nyt domicil til Element Metech. Element Metech er en førende leverandør inden for akkrediteret kalibrering og validering af måleudstyr i Danmark. Afdelingen i Herning bliver hovedsæde for Element Metech i Danmark – og er en sammenlægning af de nuværende afdelinger i Karup og Lem. Samlet vil der være 75-80 ansatte i Herning afdelingen. 

Det nye domicil får adresse i Fastrupdalen, en ny udstykning øst for Herning med facade til Herning-Aarhus motorvejen. Bygningens placering på grunden understøtter virksomhedens forskellige funktioner.

Bygningen består dels af en laboratoriedel med tilhørende omklædnings- og lagerfaciliteter, dels af en administrationsdel med møderum og kantine.

I laboratoriedelen stilles høje krav til temperaturstabilitet, idet temperaturen i nogle laboratorier max. må svinge +/- 0,5 grader. I andre rum stilles høje krav til stabil luftfugtighed ligesom der er rum, hvor gulvet er adskilt fra de øvrige gulve for at imødekommende rystelser.

I den dobbelthøje del af laboratorierne anvendes særligt stort måleudstyr.

Den to-etagers bygning er mod nord disponeret med varemodtagelse og -afsendelse, pakning af udstyr samt teknik.

Mod syd og over ankomstområdet ligger møderum og virksomhedens kantine som har udgang til to terrasser.

Centralt i huset ligger kundecenteret og i det skrå bygningsafsnit rummer administrationen.

Foran bygningen er cykelskur og parkeringsplads til 80 biler. Der monteres ladestandere til 8 elbiler.

Materialer
Den dobbelthøje bygning udføres i grå sandwichelementer. Laboratoriedelen og den skrå administrationsdel mures i facadesten. Facadepartier/vinduer er i alu. Materialerne i huset understøtter husets forskellige funktioner, idet der for laboratoriernes vedkommende arbejdes med hvide demonterbare Rockfon lofter og linoleum på gulvene. I administrationen opsættes sorte troldtekt lofter og der er tæpper på gulvene. Alle indvendige ydervægge står i grå beton.

Bæredygtighed
Der monteres ca. 600 m² solceller på taget.

Byggeperiode

15. oktober 2023 - 1. september 2024

Adresse

Fastrupdalen, Hammerum

Areal

4.210 m2

Arkitekt

c.c. contractor tegnestuen

Ingeniør

AFRY

Bygherre

Fastrupdalen ApS

Lejer

Element Metech A/S

Element Metech
keyboard_arrow_up