keyboard_arrow_down

Engparken, Frederikshavn

Del på LinkedIn

Ombygning og renoveringsarbejder af eksisterende blokke, rækkehuse og fritliggende huse beliggende på Engparken, i alt 165 boliger. Byggeriet omfatter renovering af klimaskærm, efterisolering, etablering af ventilation samt ny indretning af badeværelser.

Facaderne beklædes med indfarvede fibercementplader i forskellige nuancer, der er afstemt i forhold til det nyligt renoverede fælleshus. Velvalgte kontrastfarver i og ved siden af udvalgte vinduer skaber identitet. Alle tage beklædes med tagpap og listedækning med udhæng afstemt i størrelse og form efter boligtypen. Indgangsområderne forsynes med nye skure, overdækkede indgange og espalier udført i træ. Indgangene fungerer som en kobling til de fælles nærområder og de private forhaver. De eksisterende baderum renoveres og nyindrettes, så de kan optage nu- og fremtidige behov.

På havesiden nedbrydes de eksisterende overdækninger ved 1 ½ plans lejlighederne. I stedet opsættes altaner. De funderes på en insitustøbt terrasse, der kan møbleres med havemøbler. Et espalier inddeler en plads til grillen og altanens overdækning sikrer mulighed for at placere møbler i læ for nedbør.

På 1. sal afskærmes altanen af et silketrykt glasværn med et partielt klart felt. Her er der således mulighed for at skærme af og se ud fra de bagvedliggende rum. Tilsvarende opsættes der nye altaner på etageboligerne. Ved etageboligerne bevares de eksisterende trapper, medens værnet på reposerne forsynes med silketrykt glas. Indgangsområderne afskærmes øverst af det 1 meter store udhæng. Et espalier danner rum mellem det offentlige og det private.

Imellem haverne opsættes der et stakit i terrassernes længde. Det sikrer privatsfære. De mange forskellige adgangsporte til haverne erstattes af nye samme farve som indgangsdørene.

Udført uden genhusning med stor fokus på planlægning og koordinering med bygherre og beboere.

Byggeperiode

Maj 2014 - 2016

Adresse

Afd. 6, Engparken, 9900 Frederikshavn

Areal

166 boliger

Arkitekt

LINK Arkitektur og Bjørk & Maigård

Ingeniør

Orbicon

Bygherre

Boligselskabet Vesterbro

Engparken, Frederikshavn
Engparken, Frederikshavn
Engparken, Frederikshavn
Engparken, Frederikshavn
Engparken, Frederikshavn
Engparken, Frederikshavn
keyboard_arrow_up