keyboard_arrow_down

Gentofte Sportspark

Del på LinkedIn

Projektet Gentofte Sportspark Fase 3 udbydes af Gentofte Kommune og omfatter etablering af:

  • Ny sportshal på 7.426 m2, bestående af en trænings- og en opvisningshal med tribuneplads
  • Opvisningsgræsbane med tribune og stadion lysmaster
  • Diverse boldbaner
  • Skoleatletikanlæg

Sportshallen bliver opført tæt op ad Ved Stadion og rummer både en opvisningshal og en træningshal samt omklædningsrum. Den eksisterende opvisningsbane til fodbold bliver vendt 90 grader, udstyret med nye tribuner og rykket længere mod øst. Opvisningshallen vil have plads til 1.500 tilskuere og er dimensioneret til forbundselitekrav for basket, volleyball og håndbold, herunder TV transmission fra kampe. I forbindelse med hallen tilhørende ankomstarealer til både hal og stadion.

Projektets nye store halbygning og den nye langsidetribune bliver et markant indgreb i det eksisterende landskab. Halbygningens gulvniveau kommer til at ligge i kote 20, da bygningen delvist graves ind i de eksisterende skråninger. Hallerne vil derfor virke mindre voldsomme i højden, da de underste 4 meter ligger indfældet i landskabet. Facaden beklædes med bukkede anodiserede alu-plader.

Der etableres en ny overdækket langsidetribune i betonelementer med 300 faste klapsæder og 180 pladser uden sæder på de underste tre rækker. Tribunens overdækning udføres som stålprofilgalger med en valset runding, der refererer til halbygningens baldakin.

Klublokalerne ligger på 1.sal med direkte visuel forbindelse mellem det udvendige plateau og hallen. Lokalerne kan mørklægges, når direkte dagslys skal undgås i hallen. På 2. sal ligger teknikrummet i hele opvisningshallens bredde.

Anlægget til skoleatletik opføres på den modsatte side af Ved Stadion, hvor der også anlægges parkeringsplads med plads til 220 biler. Her etableres 400 meter løbebane, 100 meterløbebane, højdespring og længdespringsbane.

Byggeperiode

2014 - 2015

Adresse

Ved Stadion nr. 6, 2820 Gentofte

Areal

7.400 m²

Arkitekt

Christensen & CO Arkitekter og NORD Arkitekter

Ingeniør

Balslev Rådgivende Ingeniører

Bygherre

Gentofte Kommune

Gentofte Sportspark
Gentofte Sportspark
Gentofte Sportspark
Gentofte Sportspark
Gentofte Sportspark
Gentofte Sportspark
keyboard_arrow_up