keyboard_arrow_down

Håndværkskollegiet i Herning

Del på LinkedIn

Håndværkskollegiet kommer til at ligge på Svanekevej i det nordlige Herning og får en placering tæt ved Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Kollegiet kommer til at rumme 70 boliger til lærlinge, en forstanderbolig, samt fællesfaciliteter i form af bl.a. værksteder, hvor de unge kan udvikle deres fag. 

Håndværkskollegiet er en hyldest til håndværkstraditionerne, der også trækker tråde ind i arkitektfaget. 

Håndværkskollegiet får 70 studieboliger, grupperet omkring et centralt rum i midten af den runde bygning. På kollegiet vil der desuden være værksteder og et miljø, der skal give de unge lyst til og muligheder for at udfolde deres håndværksmæssige talenter sammen med andre unge. 

Bygningens skulpturelle ellipseform skal markere det interne fællesskab og skabe et bæredygtigt og fleksibelt byggeri i materialer, der smukt illustrerer, hvad håndværksdisciplinerne formår at skabe sammen.

Det indre tag opsamler regnvand, synliggjort med en stor udspyer på tagets laveste punkt – i regnvejr fejres vandets vej, når det løber synligt fra taget som et kontrolleret vandfald til det åbne regnvandsbassin placeret i gården. 

Den store form brydes op af fire store portåbninger, der kobler sig til et overordnet stisystem i området. I portåbningerne foreslås diverse aktiviteter og tilbud så som cafe, kiosk, cykelværksted med videre.

Tidlig inddragelse
c.c. contractor indgik allerede i 2022 en samarbejdsaftale med henblik på at få totalentreprenøren tidligt involveret i byggeriet, og dermed også etablere et samarbejde og dialog med arkitekterne bag kollegiet. Ambitionen her har været at sikre den højest mulige kvalitet i det færdige byggeri.

DGNB Guld-certificering med tillægget Diamant
Diamant-certificeringen er en tilføjelse til DGNB Guld-certificeringen, og udmærker sig ved at fokusere på den arkitektoniske kvalitet. Ud fra Diamant-evalueringsmatricen arbejdes der i projektet konsekvent med samtlige kvaliteter i matricen. 

Du kan følge byggeriet her.

Byggeperiode

03.04.2023 - 30.05.2025

Adresse

Svanekevej, 7400 Herning

Areal

10.069 m2

Arkitekt

Dorte Mandrup

Ingeniør

MOE

Landskabsarkitekt

Kristine Jensen Landskab & Arkitektur

Bygherre

Fonden for Håndværkskollegier

Håndværkskollegiet i Herning
Håndværkskollegiet i Herning
Håndværkskollegiet i Herning
Håndværkskollegiet i Herning
Håndværkskollegiet i Herning
Håndværkskollegiet i Herning
keyboard_arrow_up