keyboard_arrow_down

Herning Højskole Højhus

Del på LinkedIn

Herning Højskole blev opført i 1961 efter tegninger af arkitekt Viggo Møller-Jensen og Tyge Arnfred. Højskolen blev stiftet af væver og iværksætter Aage Damgaard, der ønskede at oprette en højskole for industriens ansatte, for at fremme udviklingen indenfor tekstilbranchen.

Herning Højskole er placeret i det karakteristiske flade landskab, med højskolens 14 etagers højhus, der står som et pejlemærke i udkanten af Herning ved motorvejsringen.

I 46 år fungerede det ikoniske højhus i Birk øst for Herning som højskole. Nu bliver den fredede højskole renoveret og omdannet til et nyt og anderledes kulturelt mødested.

Bygningen skal huse kulturhotellet Højhuset, som skal være et socioøkonomisk hostel, der skal give liv til lokale kunstnere og kulturudøvere, der kommer til at boltre sig i de tidligere højskolelokaler. Det betyder, at kunstnere og andre kulturudøvere kan få tilladelse til at bruge højskolens rammer, hvis de ikke selv har midlerne til at skaffe sig en scene. Til gengæld giver det Højhusets gæster oplevelser, de kan få i forbindelse med deres besøg.

Dertil kommer hotel med 56 enkeltværelser og 26 dobbeltværelser til overnattende gæster. 

Herudover bliver der en selvstændig restaurant med plads til 150 gæster, I restauranten vil hotelgæsterne kunne få deres morgenmad, og derudover vil restauranten lave mad til private arrangementer, kulturevents og fællesspisning for lokale, kursister og hotelgæster.

Desuden bliver de næsten 2.000 kvadratmeter aluminium på højhusets facade også skiftet.

 

Byggeperiode

14. oktober 2021 - 5. september 2022

Adresse

Højskolevej 11, 7400 Herning

Areal

2.400 m2

Arkitekt

Sleth Arkitekter

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniører

Bygherre

Johannes Jensen og Helle Mau Jensens Fond

Herning Højskole Højhus
Herning Højskole Højhus
Herning Højskole Højhus
Herning Højskole Højhus
Herning Højskole Højhus
Herning Højskole Højhus
Herning Højskole Højhus
keyboard_arrow_up