keyboard_arrow_down

HerningCentret 6. etape

Del på LinkedIn

Sjette etape af centret, der ligger i Hernings østlige bydel, står færdigt. Den nye udvidelse giver plads til 21 butikker, der skal dele 5.500 kvadratmeter. Under butikkerne bliver der en 5.000 kvadratmeter stor parkeringskælder, der skal rumme cirka 130 biler. Fra kælderen bliver der adgang til butiksarealet via to glaselevatorer og en trappe.

Udvidelsen bygges i samme stil som det eksisterende center. Råhuset opføres i sandwich-elementer af beton. Indvendigt er alle vægge i syv meter høj gips, så fleksibiliteten bliver bevaret. På gulvet i gangarealet bliver lagt granitklinker.

60 butikker
Med udvidelsen når centret op på mere end 60 butikker, og det samlede butiksareal bliver på lige omkring 30.000 kvadratmeter. Udvidelsen kommer i direkte forlængelse af den eksisterende bygning. Derfor har det været nødvendigt med et indgreb i én af de eksisterende butikker, der dog holder åbent under hele byggeperioden.

570 pæle
Inden byggeriet kunne komme i gang var det nødvendigt at fjerne 7-8.000 kubikmeter jord, og der er rammet 555 pæle ned i undergrunden. Denne del af grunden ligger tæt på et forholdsvis fugtigt engareal, og det er én af grundene til, at det var nødvendigt at hamre pælene mellem ni og 16 meter ned.

Byggeperiode

November 2015 - Oktober 2016

Adresse

Merkurvej 1, 7400 Herning

Areal

5.500 m²

Arkitekt

R Arkitekter

Ingeniør

Midtconsult

Bygherre

HerningCentret

HerningCentret 6. etape
HerningCentret 6. etape
HerningCentret 6. etape
keyboard_arrow_up