keyboard_arrow_down

Hospice Djursland

Del på LinkedIn

Et ophold på Hospice Djursland skal bidrage til at gøre den sidste tid til en leveværdig oplevelse. Det er gjort muligt for op til 15 beboere, og det skyldes en enestående og vedholdende indsats, som en gruppe frivillige satte sig for i 1999. Resultatet kan betragtes på et højtliggende punkt ved Rønde, hvor den smukke natur og stilrene bygning spiller flot sammen, blandt andet understøttet af materialevalget. Brugen af egetræ og kobber til udvendige beklædninger er valgt, fordi materialer ældes på en elegant måde.

Arkitekt Klavs Hyttel, C.F. Møller, har i sin udformning haft for øje, at nogle af beboerne kun tilbringer deres sidste uger og dage i deres værelse og derfor må have lyset og naturen trukket ind, mens andre også kan bevæge sig udendørs og profitere af sansehave, landskabet, øvrige uderum og udsigten. Sammen med stedets aktive brug af kunst og musik understøtter arkitekturen den lindrende indsats for mennesker i livets afslutning.

Hospice Djursland er det første realiserede projekt i Realdanias modelprogram ”Det gode hospice”. Programmets formål har været at afdække, hvorledes arkitektur og fysiske rammer kan bidrage positivt til at forhøje livskvalitet for beboere og pårørende.

Byggeperiode

2007

Adresse

Strandbakken 1, 8410 Rønde

Areal

3.175 m2

Arkitekt

C.F. Møller

Ingeniør

Cowi

Bygherre

Hospice Djursland

Hospice Djursland
Hospice Djursland
Hospice Djursland
Hospice Djursland
Hospice Djursland
keyboard_arrow_up