keyboard_arrow_down

Huset Nyvang

Del på LinkedIn

Randers’ nye plejehjem, kaldet Huset Nyvang, rummer 60 almene plejeboliger og tilhørende servicearealer. Som en del af projektet er der også en daginstitution med vuggestue og børnehave, 100 børnehavebørn og 39 vuggestuebørn, i det nordøstlige hjørne, som er delvist integreret i plejehjemmet – blandt andet med fælles køkken- og personalefaciliteter.

Til det samlede byggeri er opført fælles parkeringsfaciliteter mm.

Kombinationen af plejehjem og daginstitution giver mulighed for generationsmøder, hvor børn og ældre kan have gensidig glæde af hinanden.

Plejehjemmet kaldes også ”fremtidens plejehjem”, og byggeriet tager udgangspunkt i den nyeste viden og forskning, hvor især hjemlighed og genkendelighed er nøgleværdier. Derfor er plejehjemmet især velegnet til beboere med demenssygdomme i moderat til svær grad og beboere med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

Byggeriet er opført som en landsby med fire forskellige boenheder. Hver boenhed er opbygget af mindre bygningsenheder, små individuelle ”parcelhuse”, med hver deres åbne gårdmiljøer, som fungerer som beboernes have. På den måde efterligner byggeriet et parcelhuskvarter og skaber genkendelighed for beboerne. Boligerne er fyldt med det mest avancerede udstyr, som velfærdsteknologien kan frembyde.

På bytorvet, som både er for ældre og børn, er der butikker og aktive facader, som danner genkendelige motiver for en række fælles funktioner for hele byggeriet. Der er blandt andet en bager, frisør og en købmand.

Rammerne for plejehjemmets beboere bliver hjemlige og fyldt med lys og hygge. Det centrale omdrejningspunkt har været at skabe hjemlige rammer, som kan øge hverdagskvaliteten for beboerne med udearealer, som inviterer og motiverer til fysisk aktivitet. Samtidig har der været fokus på at skabe en overskuelig og funktionel planløsning.

Årets sundhedsbyggeri 2017
Norhcon har kåret Huset Nyvang i Randers som Årets sundhedsbyggeri 2017 på konferencen "Byggeri af fremtidens ældrebolig". Juryen fremhævede kombinationen af hjemlighed, teknologi og generationsmøde. Borgmester i Randers, Claus Osmann jensen, roser projektet for de muligheder, det nye byggeri giver mennesker med demens for at fortsætte så stor en del af deres tidligere liv som muligt i trygge rammer.

Byggeperiode

April 2016 - Oktober 2017

Adresse

Rindsvej 2, 8900 Randers

Areal

4725 m2 + daginstitution 2.500 m2

Arkitekt

Friis & Moltke

Ingeniør

Midtconsult

Bygherre

Randers Kommune

Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
Huset Nyvang
keyboard_arrow_up