keyboard_arrow_down

Lind Aktivitetscenter

Del på LinkedIn

Et projekt bestående af 64 to-rums boliger, et stort aktivitetscenter, samt udendørsarealer indeholdende 3 sansehaver, samt en pavillon. Byggeriet består af 2 boligenheder, hvor der i hver enhed er en stor fælles stue og et fælles køkken. Projektet er kendetegnet ved en stor grad af velfærdsteknologi og Smart Home, bl.a. selvskyllede toiletter, automatisk bad mv.

Rummene opleves lyse og venlige, dels pga. de store vinduespartier og materialevalget.

I samtlige lejligheder er karnapvinduer, som giver beboerne udsigt til to sider. Endvidere er samtlige skabe i lejlighederne på hjul, så der er mulighed for at ændre på indretningen. Aktivitetscentret skal være byens nye samlingssted for folk over 60 år samt fortidspensionister. Her er blandt andet indrettet café, gymnastiksal og en række værksteder, ligesom hjemmeplejen og sygeplejen har base i bygningen.

Aktivitetscentret indeholder også et daghjem til 16 personer med køkken, dagligstue og hvilerum.

Når et ældre menneske i Lind flytter ind på det nye Lind Plejecenter, er den afgørende følelse, at kunne komme til at føle sig tryg. Tryg ved at omsorgen er nær, tryg ved at der er plads til at være den man er, tryg ved at der er plads til ens familie og nære, og tryg ved at der altid er nogen man kan tale med.

Beboere flytter ind til et aktivt liv, hvor man f.eks. selv kan være med til at bestemme, hvornår man står op og hvornår man går i seng, og selv kan være med til at bestemme dagens rytme og indhold, f.eks. hvem man vil være sammen med, og hvad man vil lave.

Et hjem på det nye Lind Plejecenter er en bolig hvor den ældre indgår i en ny social sammenhæng – en slags bofællesskab bestående af de andre beboere og personalet i boenheden.

Byggeperiode

2012 - 2013

Adresse

Lind Hovedgade 20, 7400 Herning

Areal

6.500 m2

Arkitekt

Arkitec

Ingeniør

Midtconsult

Bygherre

Herning Kommune

Lind Aktivitetscenter
Lind Aktivitetscenter
Lind Aktivitetscenter
Lind Aktivitetscenter
Lind Aktivitetscenter
Lind Aktivitetscenter
keyboard_arrow_up