keyboard_arrow_down

Ringgården "Vulkanen"

Del på LinkedIn

Modtaget følgende priser:
• Århus Kommunes Arkitekturpris 2013
• International pris, uddelt af den australske arkitektforening: ”2015 Internationale Architecture Awards”

Anden etape af Ringgårdens ungdomsboliger på Aarhus Havn er et flot gennemtænkt boligbyggeri bestående af 50 ungdomsboliger i 6 etager.

Havnens æstetik er præget af asymmetri, anderledes proportioner og kontraster, og dette formsprog er ungdomsboligerne inspireret af. Vinduerne sidder forskelligt og ikke i mønstre, vinklerne er skæve og balkonerne ligger ikke lige over hinanden. Tilhørsforholdet til havnen ønskes helt bogstaveligt med en betonbygning der vokser op af fladen og dermed knyttet til havnens rum.

Specielt for dette projekt skal fremhæves implementeringen af bæredygtige løsninger, der gør at bygningen ikke blot er energineutral, men også genererer et energioverskud på -0,2 kWh/kvm/år. Det lave energiforbrug sikres blandt andet via isolering og genvinding af varmen fra brugt brusevand. Samtidig er tagfladen vinklet, så sollyset opfanges af solceller. Centralt i huset skyder et atrium op. Atriets indre vægge er rå beton, med grå Troldtekt lofter og aluminium balkonforkanter, mens glasværnene er skiftende farver opefter. Farverne skifter fra gul til orange og rød op igennem de seks etager. Et smukt atrium fyldt med transparente, varme farver og lys i midten, giver beboerne et sted med liv og samhørighed.

Boligerne er funktionelt indrettet med køkken og bad placeret ved bagvæggen, mens opholdsrummene er placeret ved facaden og dagslyset.

Byggeperiode

2012-2013

Adresse

Grete Løchtes Gade 7, 8000 Aarhus

Areal

2.500 m²

Arkitekt

Cubo Arkitekter og Terroir

Ingeniør

Moe & Brødsgaard

Bygherre

Boligforeningen Ringgården

Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
Ringgården
keyboard_arrow_up