keyboard_arrow_down

Skejby Kræftrådgivningscenter

Del på LinkedIn

c.c. contractor har i samarbejde med Claus Pryds Arkitekter vundet projektet blandt tre øvrige forslag.

Med en nyfortolkning af den klassiske danske længegård har Claus Pryds Arkitekter fastlagt byggestenene for den kommende kræftrådgivning: 

Vinderforslaget har skabt et originalt udtryk, der formår at gøre naturen til en central del af huset. I den nye kræftrådgivning på 1.100 m2 vil man blive mødt af lyse og hjemlige fællesarealer, store glaspartier med udsigt til skov og grønne marker, kreative værksteder, et børneområde og et 100 m2 træningsrum.

Gennem materialer, skala og udtryk udstråler huset robusthed, ro og harmoni, og inviterer indenfor i en hjemlighed. 

Huset møder den besøgende i et åbent og inviterende indgangsparti, der som en port giver et kig ind igennem huset, fællesrum og lounge, og videre ud i landskabet. 

Fra det lavloftede vindfang åbner huset sig i sin fulde højde, og et ovenlys skaber et lyst og imødekommende område. Her findes et åbent bibliotek. Herfra er der tilgang til garderobe og toiletter. Et mere afskærmet loungeområde ligger i forlængelse af velkomstområdet.

Som et varmt, samlende punkt ligger pejsen, og binder de forskellige rumligheder sammen. Forbi bibliioteksområdet og den store informationsreol ligger husets fællesrum, som åbner sig op mod landskabet via store glaspartier. Yderligere er børnerum, samtalerum, personaleområde og kontorer. 

I den sydlige længe ligger træningsdel og multisal. Herfra er der også tilgang til omklædning, og til Krop og Kræft (hvilkerum). Salene kan fungere separat eller som én stor sal, ved at åbne foldevæggen. 

I den nordlige længe ligger malerværkstedet og det kreative værksted.

Huset er beklædt med træ på alle facader, der er malet med en grågrøn træbeskyttelse. Det store tag er beklædt med pandeplader i aluzink.

Inden døre er vægflader foret med vandret høvlet bræddebeklædning, der omslutter rummene i en varm materialitet. Lofterne er beklædt med troldtekt.

Som kontrast ligger gulvets rå betonflade og udstråler robusthed, og binder de varierede rumligheder sammen. I trænings- og multisalen og i nogle af de aflukkede rum, er der trægulve, der skaber en mere intim karakter. Nicher, køkken, lysninger, døre og karme fremstår i træ igennem hele huset. Materialevalget understøtter husets udsagn om at være en anden verden end hospitalet: Her er du omgivet af naturmaterialer – taktile overflader, der er rare at røre ved.

Byggeperiode

13. januar 2020 - 17. marts 2021

Adresse

Carl Krebs Vej 27, 8200 Aarhus

Arkitekt

Claus Pryds Arkitekter

Ingeniør

c.c. contractor tegnestuen

Bygherre

Kræftens Bekæmpelse

Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
keyboard_arrow_up