keyboard_arrow_down

Skejby Kræftrådgivningscenter

Del på LinkedIn

Klassisk længegård i nye klæder

c.c. contractor har i samarbejde med Claus Pryds Arkitekter vundet projektet blandt tre øvrige forslag. 

Den nye kræftrådgivning bliver et stort, moderne gårdhus i ét plan beliggende mellem Aarhus Universitetshospital og de omkringliggende grønne marker i Skejby. Huset vil blive knap 1.100 kvm og vil kunne rumme både individuel rådgivning, gruppesamtaler, socialt samvær, kreative aktiviteter og træningstilbuddet ’Krop og Kræft’.

Byggeriet sker som en del af Kræftens Bekæmpelses strategi om at være til stede med rådgivning til kræftpatienter og pårørende tæt på landets kræftbehandlende hospitaler.

Klassisk længegård i nye klæder
Med en nyfortolkning af den klassiske danske længegård har Claus Pryds Arkitekter fastlagt byggestenene for den kommende kræftrådgivning.

For Kræftens Bekæmpelse er det vigtigt, at den nye kræftrådgivning adskiller sig fra den klassiske hospitalsarkitektur, sådan at kræftpatienter og pårørende kan få et frirum fra behandlingerne på hospitalet og finde tryghed og nærvær. 

Vinderforslaget har skabt et originalt udtryk, der formår at gøre naturen til en central del af huset. I den nye kræftrådgivning vil man blive mødt af lyse og hjemlige fællesarealer, store glaspartier med udsigt til skov og grønne marker, kreative værksteder, et børneområde og et 100 m2 træningsrum.

Gennem materialer, skala og udtryk udstråler huset robusthed, ro og harmoni, og inviterer indenfor i en hjemlighed. 

Huset møder den besøgende i et åbent og inviterende indgangsparti, der som en port giver et kig ind igennem huset, fællesrum og lounge, og videre ud i landskabet. 

Fra det lavloftede vindfang åbner huset sig i sin fulde højde, og et ovenlys skaber et lyst og imødekommende område. Her findes et åbent bibliotek. Herfra er der tilgang til garderobe og toiletter. Et mere afskærmet loungeområde ligger i forlængelse af velkomstområdet.

Som et varmt, samlende punkt ligger pejsen, og binder de forskellige rumligheder sammen. Forbi biblioteksområdet og den store informationsreol ligger husets fællesrum, som åbner sig op mod landskabet via store glaspartier. Yderligere er børnerum, samtalerum, personaleområde og kontorer. 

I den sydlige længe ligger træningsdel og multisal. Herfra er der også tilgang til omklædning, og til Krop og Kræft (hvilerum). Salene kan fungere separat eller som én stor sal, ved at åbne foldevæggen. 

I den nordlige længe ligger malerværkstedet og det kreative værksted.

Gennemgående i huset er der flere nicher, der fungerer som møbler og rum i rummet. Her kan du hvile og samtale intimt.

Materialer
Huset er beklædt med træ på alle facader, der er malet med en grågrøn træbeskyttelse. Vinduerne er i aluminium udenfor, for at være vedligeholdelsesfri, mens de indenfor står i lakeret fyrretræ. Det store tag er beklædt med pandeplader i aluzink – også et materiale der henter sin reference i landbrugets bygninger.

Inden døre er vægflader foret med vandret høvlet bræddebeklædning, der omslutter rummene i en varm materialitet. Nogle steder optræder de hvidtonet, andre steder lakeret, afhængig af rumlighederne. Lofterne er beklædt med troldtekt. Dette skaber også de bedst mulige akustiske forhold.

Som kontrast ligger gulvets rå betonflade og udstråler robusthed. I trænings- og multisalen og i nogle af de aflukkede rum, er der trægulve, der skaber en mere intim karakter.

Se det færdige byggeri i denne film.

Byggeperiode

1. oktober 2020 - 1. november 2021

Adresse

Carl Krebs Vej 27, 8200 Aarhus

Areal

1.100 m2

Arkitekt

Claus Pryds Arkitekter

Bygherre

Kræftens Bekæmpelse

Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
Skejby Kræftrådgivningscenter
keyboard_arrow_up