keyboard_arrow_down

Sundhedshuset Herning

Del på LinkedIn

Projektet bygger på en enestående idé om, at samle mange sundhedsaktiviteter under et tag. Ambitionen med Sundhedshuset er, at skabe et samlet sundhedscenter på et attraktivt højt niveau – et multifunktionelt servicehus for sundhedsområdet. Huset henvender sig til læger, tandlæger, psykologer, fysioterapeuter, fodterapeuter, kiropraktorer osv., som ønsker at blive en del af et dynamisk sundhedshus, hvor fordelene bl.a. tæller fælles kantine, mulighed for fælles reception og driftsmæssige fordele. Huset har endvidere en fælles møde-/foredragssal. Salen åbner mulighed for at invitere foredragsholdere, afholde interne kurser eller mødes på tværs af fagligheder. Herved opstår nye energier og muligheder.

Indgang A:
Fysioterapien har egen indgang og selvstændig reception med personalefaciliteter.

Træningssalen er centrum i fysioterapien og ligger ud mod det grønne atrium. Lyset i salen trækkes desuden ind via to store ovenlys. 
Der etableres 13 behandlerrum med stor fleksibilitet.

Indgang B:
Produktionskøkkenet opfylder alle tænkelige krav til et moderne køkken herunder kølerum, grønsagsrum, vaskerum og personalefaciliteter. Køkkenet kan stå for daglig frokost til husets medarbejdere. Der kan leveres mad ud af huset til selskaber og take away til brugere herunder patienter i huset. I forbindelse med foredrag i det store mødelokale kan kantinen åbnes for forfriskninger. Der er således lagt op til et tæt samarbejde mellem køkken og Sundhedshusets øvrige brugere.

Indgang C:
Foyeren skaber en smuk indgang dels til foredragsfaciliteterne, kantinen og et mindre behandlerområde. Der er desuden gennemgang til den fælles reception ved indgang D.
Foredragssalen bruges ved større møder/foredrag og de øvrige lejemål kan låses af, således at foredragsfaciliteter og kantine kan bruges af udefrakommende om aftenen. Der er mulighed for at dele rummet i to mindre møderum.
Via foyeren er der adgang til behandlerfaciliteter som omfatter 2-3 behandlerrum, reception mv.

Indgang D:
Lægehuset har reception ved indgang D. Receptionen kan evt. deles med andre lejemål, herved udnyttes fordelene ved synergi og fleksibilitet. Receptionen er gennemlyst via et stort glasparti mod det store atriumområde midt i huset. Lægehuset er indrettet med 7 behandlerrum og personalefaciliteter. Lægehuset ligger i behagelig afstand fra kantinen, hvor der også er mulighed for at sidde ude på en varm sommerdag.

Via receptionen er der adgang til et mindre lejemål med 3-4 behandlerrum. Egen reception kan etableres i dette område. Alle rum har facade mod det skønne grønne atrium.

Indgang E:
Kiropraktorerne har til huse i den vestlige side af Sundhedshuset. Her er egen indgang med venteværelse og kig til atrium. I forbindelse med ankomsten er der toiletfaciliteter og depotrum. Lejemålet er indrettet med 8 fleksible behandlerrum, røntgenrum og personalefaciliteter. Via en glasgang er der direkte adgang til kantinen og de øvrige fællesfaciliteter i huset.

Byggeperiode

2014

Adresse

Vejlevej 1, 7400 Herning

Areal

700 m2

Arkitekt

c.c. contractor tegnestuen

Ingeniør

c.c. contractor tegnestuen

Bygherre

Ejendomsselskabet, Vejlevej 1, 7400 Herning

Sundhedshuset Herning
Sundhedshuset Herning
Sundhedshuset Herning
Sundhedshuset Herning
Sundhedshuset Herning
Sundhedshuset Herning
keyboard_arrow_up