keyboard_arrow_down

Turbinehallen

Del på LinkedIn

De kommunale værkers gamle grund midt i Herning er udpeget til at være et nyt byudviklingsområde. Gamle huse og værksteder er allerede udskiftet med andet byggeri, og tidligere garageanlæg står også til at blive erstattet af byggeri til liberale erhverv. Men midt i det hele ligger den tidligere turbinehal, der inden opførelsen af det moderne kraftvarmeanlæg sørgede for herningensernes elproduktion. En smuk og bevaringsværdig ejendom med historie og autenticitet.

Her har c.c. contractor for ejer skabt en moderne kontorbygning, hvor det ydre udseende stort set er bevaret. Samtidig har man indvendigt kombineret de storladne rumforhold med højt til loftet og råt look med absolut tidssvarende interiør og indretning. Således er der skudt et dæk ind, der både bryder rummet og samtidig tillader blikket at søge mod loftet og se den gamle kran, der er med til at bevare husets sjæl og gode historie.

Udformningen er sket i et tæt samarbejde med lejeren, Rationel, der selv har produceret nye, håndlavede vinduespartier fra egen fabrik. Med ibrugtagningen har Rational flyttet sit domicil til Herning.
 

Byggeperiode

2011

Adresse

Dalgas Alle 7, Herning

Arkitekt

c.c. contractor tegnestuen

Ingeniør

Bent Moesby A/S

Bygherre

Ejendomsselskabet Dalgas Allé 1-3

Udvikler

700 m² ombygning samt 250 m² indskudt etage

Turbinehallen
Turbinehallen
Turbinehallen
keyboard_arrow_up